Novitius onderweg naar kapel van
‘O-L-V in ’t Hammeke’, Zemst

Met een eerste evenement willen de ‘Vrienden van in ’t Hammeke’ de kapel van 0-L-V in ’t Hammeke opnieuw op de kaart zetten. Met ‘Reis in de 12de eeuw, van Grimbergen naar Hildegard van Bingen’ – een beleving met vertelling, zang, kalligrafie en schilderen – ontsluit het gezelschap ‘Quis es tu’ de kapel op zondag 19 april 2020 om 15.00 uur.

De kapel is misschien wel het meest authentiek bewaard gebouw van Zemst. ‘Quis es tu’ brengt het verhaal van een fictieve reis midden 12de eeuw van een novice van Grimbergen naar Hildegard van Bingen. 1147 is het jaar dat Humbertus, prior van de abdij van Grimbergen, de novice de opdracht geeft om een kruidenboek naar Hildegard van Bingen te brengen. Zijn reis wordt een zoektocht naar zichzelf. Hij verliest overtuigingen en wint inzichten door zijn ontmoeting met Magistra Hildegard.

Het is de bedoeling van de ‘Vrienden van in ’t Hammeke’ – een informele vereniging waarbij alle belangstellenden welkom zijn – om op regelmatige basis artistiek-spirituele evenementen te organiseren op deze unieke locatie. Suggesties, ideeën, concrete voorstellen… we nemen ze graag in overweging.

Maar vergeet onze eerste afspraak niet… Wij ontvangen u graag op:
zondag 19 april 2020 om 15.00 uur voor onze ‘Reis naar Hildegard van Bingen’.
Toegang gratis, vrije gift.

Info: www.novitius.be, contact: dirk.huyghe@telenet.be

In samenwerking met de gemeente en de parochiefederatie Zemst