Nieuwe graphic novel van Dirk Huyghe “Emblemata”

Een boek in beelden…

EMBLEMATA, de nieuwe ‘graphic novel’ van  Dirk Huyghe is zopas verschenen. Vanaf mei verkrijgbaar in een aantal geselecteerde boekhandels.  (de lijst van boekhandels die het werk op voorraad hebben, vindt u in de marge van deze site. Maar u kan het ook rechtstreeks bestellen via deze link.)

Het ‘boek in beelden’ is een transcriptie van Novitius’ dagboek – op zoek naar Hildegard van Bingen – en is een verduidelijking in woord en beeld van het eerder verschenen kunstboek “Ave Magistra Hildegard, een queeste in code” van Novitius.

De emblemata opgenomen in dit werk zijn de weergave van originele hoogdrukken en zij verbeelden het verhaal. De auteur/graficus brengt , naast de transcriptie van de ‘spreuken’ – kenmerkend voor emblema – ook duiding bij de beelden.

 

Formaat: 21 x 21 cm – 76 bladzijden

Wettelijk Depotnummer : D/2019/14.206/02

ISBN nr. 9789082710038

Prijs: € 20,-

Een uitgave van K.I.M. vzw (Kleine Initiatieven in de Media – Grimbergen).

Dirk Huyghe over zijn nieuwe publicatie:

Denken is niet verboden, verkeerd denken wordt gestraft. De naam van de auteur, Novitius, is een pseudoniem. Hij verbergt angstig wat hij meedeelt in een codetaal. Het verhaal moeten we ook aflezen uit de illustraties. We kraakten de code en interpreteren de illustraties van het reisverhaal (12de eeuw), van Grimbergen naar abdis Hildegard van Bingen.

Preview “Emblemata” – Dirk Huyghe